Εκθέσεις

Δημοσιοποιήθηκε η νέα Έκθεση της Έδρας για τις εξελίξεις στον διεθνή περίγυρο της χώρας κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2018. Η Έκθεση περιέχει στοιχεία και αναλύσεις για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, για την οικονομία της, για ζητήματα στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και ευρύτερα την Ανατολική Μεσόγειο. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Έκθεσης εδώ.

Δημοσιεύτηκε η Έκθεση Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2018 της Έδρας Στρατηγικών Σπουδών ‘Θουκυδίδης'. Η πολυπληθής επιστημονική ομάδα της Έδρας με επικεφαλής τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Ηλία Κουσκουβέλη μελέτησε τον διεθνή περίγυρο της χώρας μας και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και το μεγάλο θέμα της κρίσης των σχέσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Όπως συνήθως, μεγάλο μέρος της Έκθεσης αφιερώνεται στις εξελίξεις στην Τουρκία, στην εσωτερική πολιτική, στην πορεία της οικονομίας της και στις εξωτερικές της σχέσεις. Επίσης, έμφαση δίνεται στα θέματα της Μέσης Ανατολής ευρύτερα, όπως στη Συρία και στη Λιβύη. Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο η προσοχή στρέφεται στο Κυπριακό και τις συνεργασίες στην περιοχή, αλλά και στα ευρύτερα ενεργειακά ζητήματα. Ακόμη εξετάζονται θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θέματα μετανάστευσης, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις ως προς τον διεθνή ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ.

Αναλύσεις για τις εκλογές και την επόμενη μέρα στην Τουρκία, την οικονομική κατάσταση της γείτονος, την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια καθώς και για ζητήματα μετανάστευσης και ενεργειακά θέματα περιλαμβάνει η Έκθεση της Έδρας Στρατηγικών Σπουδών ΓΕΕΘΑ Θουκυδίδης για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο. Η πολυμελής ερευνητική ομάδα της Έδρας με επικεφαλής τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και κάτοχο της Έδρας Ηλία Κουσκουβέλη επικεντρώθηκε σε ζητήματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Έκθεσης εδώ.

Αναλύσεις για τις εξελίξεις στην Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την Κύπρο, τα Βαλκάνια, καθώς και για ζητήματα μετανάστευσης περιλαμβάνει η τελευταία Έκθεση της Έδρας Στρατηγικών Σπουδών ΓΕΕΘΑ 'Θουκυδίδης'. Η πολυμελής ερευνητική ομάδα της Έδρας με επικεφαλής τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Ηλία Κουσκουβέλη επικεντρώθηκε σε ζητήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Στην Έκθεση οι αναγνώστες μπορούν, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, την εξωτερική της πολιτική και την πορεία της οικονομίας της, για την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, την τουρκική προκλητικότητα απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και για τα Βαλκάνια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δημοσιοποιήθηκε η νέα Έκθεση της Έδρας για τις εξελίξεις στον διεθνή περίγυρο της χώρας κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2018. Η Έκθεση περιέχει πλούσια ανάλυση για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, για την οικονομία της, για ζητήματα στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική την Κύπρο και ευρύτερα την Ανατολική Μεσόγεια καθώς και για την Ε.Ε. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Έκθεσης εδώ. 

JSN Yoyo template designed by JoomlaShine